Bij IJburg huiswerkbegeleiding maken jongeren in een huiselijke omgeving en onder begeleiding van een coordinator het huiswerk alleen of samen met anderen. We leren de nodige vaardigheden aan zoals het goed gebruiken van de agenda en het voorbereiden van een toets. Als het bijvoorbeeld nog lastig is om teksten samen te vatten helpen we daar ook bij. We doen alles zoveel mogelijk op maat en op de manier die voor de jongere het prettigst is om een goed resultaat te behalen. Soms is het nuttig ook even met de mentor van school te overleggen om allemaal dezelfde informatie te hebben. Dit gaat natuurlijk niet zonder toestemming en aanwezigheid van de jongere bij deze gesprekken.

Zodra uw zoon of dochter binnenkomt neem hij of zij met de coordinator de dag door en wordt samen een plan voor die dag gemaakt.  De telefoon verdwijnt dan in de tas en staat uit of op stil. Vervolgens gaat de jongere met een maatje of alleen aan de slag. Tussendoor is er een pauze waarin de jongere even op zijn of haar telefoon kan en er staat wat lekkers klaar. Tot slot kijken we of alles af is en is er gelegenheid om een toets te overhoren. Als er thuis nog iets gedaan moet worden overleggen we daarover met de jongere en indien wenselijk met de ouders.

Wanneer de jongere vaker bij ons het huiswerk maakt zien we al snel dat het veel makkelijker gaat, de resultaten verbeteren en de jongere houdt tijd over voor hobby’s.